ORLOVÁ MÁ AUTOMAT NA ROUŠKY

Dostupný, bezpečný a moderní způsob prodeje roušek na značně frekventovaném místě zavedlo město Orlová. Dnes v poledne byl v orlovském Kauflandu zprovozněn rouškomat. Nabízí roušky jednorázové za 30 Kč a látkové pro opakované použití za 50 Kč. Umožňuje pouze bezkontaktní platbu kartou či kartou v mobilu. Jednou kartou lze zaplatit maximálně čtyři roušky, každou roušku je však potřeba zaplatit zvlášť.


„Jednorázové roušky zakoupilo město Orlová, látkové roušky pro rozjezd rouškomatu dodali zaměstnanci ZŠ Mládí, MŠ K. Dvořáčka a chráněná dílna Puntík," vysvětluje místostarostka Bc. Naděžda Kubalová a dodává: „Kaufland umístil rouškomat ve své provozovně zdarma a firma LUMO PLUS, s.r.o. nám tento automat na prodej dobrovolnicky ušitých roušek a papírových roušek poskytla za symbolickou částku."


O provoz rouškomatu a jeho plnění se budou starat strážníci městské policie. Výtěžek z prodeje poputuje na charitativní účely. Obdrží ho provozovatelé sociálních služeb v našem městě a použijí ho na podporu a rozvoj jejich činnosti. „Děkuji všem dobrovolníkům, kteří šijí roušky. Děkuji všem, kteří se podílejí na zajištění provozu rouškomatu a věřím, že jednoduchost a dostupnost rouškomatu, včetně ceny za roušky, umožní nákup všem potřebným. Buďte na sebe a své zdraví opatrní," uzavírá místostarostka.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.4.2020

Zpět na výpis