„KORONAVIRUS ZACHVÁTIL CELÝ SVĚT, MYSLÍME NA VÁS," zaslal vzkaz občanům partnerských měst orlovský starosta

Starosta Orlové Miroslav CHLUBNA zaslal vedení našich partnerských měst v Rydultowy a Czechowice-Dziedzice v sousedním Polsku, Námestovo na Slovensko, Crikvenice v Chorvatsku a Illnau-Effretikon ve Švýcarsku, dopis, jehož plné znění zveřejňujeme:
Vážený pane starosto, místostarostové,
srdečně Vás zdravíme z partnerského města z Orlové.
Dnes se všichni nacházíme na jedné ohrožené lodi, která nese pro nás název Svět - Evropská Unie. Prožíváme období plné stresu, úzkostí, bezradnosti či obav o sebe a své blízké, které nám přinesl donedávna neznámý host – koronavirus. Zamořil naše státy, zamořil naše města, znesnadňuje život našim občanům. Všichni s ním bojujeme a věříme, že tento zápas vyhrajeme. Každá epidemie přejde, každá krize skončí. Lidé se uzdraví. Podmínkou je striktní dodržování pravidel, která v mnoha případech stanoví krizové štáby v jednotlivých zemích, vlády, kraje nebo radnice.

Protože se zřejmě delší dobu nebudeme vidět, chceme pozdravit Vás, vedení radnice, ale taky Vaše zaměstnance a obyvatele města.

Myslíme na Vás a přejeme Vám, ať ve svém městě koronavirus co nejdříve porazíte. Ať se Vás nedotknou ztráty na lidských životech, ať zcela neselže ekonomická stránka města či státu. Ať se do Vašeho města vrátí optimismus, radost a úsměv. Těšíme se, že někdy budeme pro lidi realizovat to, co jsme slíbili našim občanům – vzájemná poznávání a setkávání.

Vážený pane starosto, přejeme všem pevné zdraví, hodně síly k řešení složitých situací, hodně správných rozhodnutí a také optimismus do nadcházejících dnů.

Opatrujte se a držte se. Složitou situaci zvládnete.

S pozdravem a přáním všeho dobrého
Mgr. Miroslav Chlubna, starosta města


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.3.2020

Zpět na výpis