S MĚSTSKÝM SPORTOVNÍM KLUBEM MŮŽETE SPORTOVAT PROSTŘEDNICTVÍM WEBU

Městský sportovní klub se od svého vzniku snaží podchytit zejména děti a mládež a vede je ke smysluplnému využití volného času. „Kdo si hraje, nezlobí", je jedno z pořekadel, pro Městský sportovní klub Orlová však platí „Kdo sportuje, nebere drogy a dělá něco pro sebe".
Současná krizová situace se promítla i do činnosti tohoto sportovního klubu. Jak, na to jsme se zeptali jeho ředitele Ing. Michala KOZÁKA:


„Dvanáctého března jsme ukončili všechny tréninkové jednotky. Zrušili jsme i všechny již připravené turnaje, stejně tak jako akce pro rodiče a veřejnost. Většinu turnajů jsme zrušili definitivně, v případě ostatních budeme postupovat podle vývoje situace.
Aktuálně se snažíme dělat spíše údržbu sportovního areálu. Pomáháme městské akciové společnosti v úpravě šaten a sociálních zařízení. Zdejší sprchy pro sportovce byly hodně nešťastné, stejně tak jako sociální zařízení. Naším cílem je, aby sportovci po návratu do areálu byli potěšeni úrovní těchto zařízení.
Ani v tomto nouzovém režimu nezapomínáme na naše děti a jejich rodiče. Stále se jim snažíme nějakým způsobem ten sport přibližovat, jelikož jsme si vědomi, že v tuto chvíli ho vlastně nevidí ani v televizi, protože všechny tyto aktivity jsou pozastavené. A tak jsme vymysleli, jako prvotní plán, takové malé sportovní kvízy, které najdou každý den na našich webových stránkách. Dále plánujeme určité tréninkové jednotky pro domácí využití, což zrovna natáčíme s našimi malými sportovci, kteří mají obrovskou chuť se do čehokoliv zapojit. Stále něco vymýšlíme, stále hledáme nové řešení.
Chceme totiž děti i rodiče udržet v zájmu o sport a dění kolem sportu. A jednou z cest je na přechodnou dobu je vrátit k počítači a současně pobavit. Předpokládám, že už v příštím týdnu spustíme další vlnu sportování z městského sportovního klubu."


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.3.2020

Zpět na výpis