V ORLOVSKÉM LESOPARKU BUDE VEŘEJNÉ WC

Veřejná toaleta s bezbariérovým vstupem se zhruba v polovině letošního roku otevře v orlovském lesoparku. Kromě toho dojde k rozšíření kapacity stávajících toalet v areálu letního kina, což návštěvníci ocení zejména při hojně navštěvovaných akcích, jakými jsou například Den města či Rocktherapy.
Veřejné WC vznikne v objektu, který se z poloviny nachází v areálu letního kina a z poloviny v lesoparku. Právě část, která vystupuje do lesoparku, nabízí znovu objevené prostory, které původně jako toalety skutečně sloužily, což dokládá i torzo přístupového chodníčku. Tato půlka objektu se ale časem úplně přestala využívat a byla zabetonována.
„Během rekonstrukce dojde k obnovení funkčnosti části objektu, která byla zazděná. Bourací práce začaly v polovině března a stále probíhají. V rámci dalších prací budou osazena nová okna i dveře. Nové dispoziční řešení umožní vznik tří místností se samostatným vstupem, což budou toalety pro ženy, pro muže a pro imobilní občany," vysvětluje Ing. Alena Kasanová z odboru rozvoje a investic.
Veřejnost bude moct prakticky celoročně využívat WC s bezbariérovým přístupem z lesoparku. „U vstupu bude umístěn mincovní automat pro otevírání dveří, aby se alespoň částečně zamezilo vandalismu a nechtěnému přespávání lidí bez domova. Otevírání dveří bude fungovat buď na principu vratné zálohy, anebo za symbolický poplatek. To ještě dopilujeme s odborem správy majetku," dodává Ing. Kasanová s tím, že k veřejné toaletě povede opravený přístupový chodník, který bude napojen na stávající lesní stezky.
Nové dámské a pánské toalety se samostatnými bočními vchody budou přístupné pouze z areálu letního kina. Stávající kapacita veřejných záchodů v letním kině se tak navýší o tři dámské a dvě pánské toalety, dva pisoáry a jedno bezbariérové WC. Celý objekt dostane novou fasádu v pastelově zelené barvě amfiteátru a bude na něm opravena střecha.
Nenaruší-li epidemiologická situace průběh stavebních prací, měla by být rekonstrukce hotová nejpozději na konci letošního května. Zakázku za 1, 2 miliony korun, která je investiční akcí města, provádí karvinská firma VAPEZ CZ.


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.3.2020

Zpět na výpis