VIETNAMCI PODPOŘILI ORLOVANY

„Česká republika je naším druhým domovem. V reakci na extrémně nebezpečnou chorobu jsme se rozhodli alespoň tímto způsobem pomoct. Věříme, že se náš malý dar dostane k lidem, kteří ochranné prostředky potřebují," řekl starostovi Orlové Miroslavu Chlubnovi jeden z dvojice Vietnamců, kteří dnes dopoledne zavítali na městský úřad.
Vietnamský spolek Moravskoslezského kraje a Ostravy věnoval městu 200 roušek. „Ne nadarmo se hovoří o vietnamské solidaritě, ta je úžasná", podotkl starosta a dodal, že může slíbit, že tyto ochranné prostředky skutečně doputují k potřebným. Jak jsme se dozvěděli, vietnamská komunita mezi sebou vybrala peníze, za ně nakoupila materiál a roušky dala našít. „Víme, že je to dneska nedostatkové zboží a existuje spousta lidí, kteří nemají šicí stroje a mnohdy ani peníze na tolik potřebné roušky. Zejména staří lidé je nahrazují kapesníky nebo šálami," uzavřel vietnamský obchodník.
Dar od Vietnamců starosta rozdělí do sociálních služeb. „Tedy do pobytových zařízení, terénním pracovníkům či osobním asistentům, poskytneme je i pracovníkům, kteří zajišťují hlídací službu pro děti našich zdravotníků, hasičů, policistů apod." upřesnil Miroslav Chlubna.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.3.2020

Zpět na výpis