SENIOŘI MOHOU PRO NÁKUP V DOBĚ OD 7 DO 9 HODIN

Připomínáme, že čas na nákupy potravin a drogerie v době od 7 do 9 hodin je vyhrazen našim seniorům nad 65 let a handicapovaným osobám. Ostatní lidé by toto opatření měli respektovat.


Citace z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví:
S ohledem na fakt, že obzvláště zranitelnou skupinou, kterou ohrožuje onemocnění COVID-19, jsou senioři a zdravotně postižené osoby, vyhrazují se dvě hodiny denně pro jejich nákup základního zboží (potraviny, drogistické zboží). Omezují se tak možnosti přenosu viru SARS-CoV-2 z jiných osob na lidi starší 65 let.
Všem osobám se zakazuje přítomnost v maloobchodních prodejnách potravin, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží, v čase mezi 7:00 hod.–až 9:00 hod., a to s výjimkou osob starších 65 let věku, včetně zajištění nezbytného doprovodu, osob, které jsou držiteli průkazu ZTP/P, starší 50 let, včetně zajištění nezbytného doprovodu, zaměstnanců nebo osob v obdobném poměru zařízení poskytujících pečovatelskou službu a majitelů a zaměstnanců provozovatele prodejny nebo osob v obdobném poměru.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.3.2020

Zpět na výpis