AUTOBUSOVÁ DOPRAVA * BEZ ROUŠKY TO NEPŮJDE * ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ

Vážení občané,

v návaznosti na vývoj situace v souvislosti s realizací opatření k omezení šíření koronaviru, připravuje statutární město Havířov další zásadní opatření v oblasti zajišťování dopravní obslužnosti omezením jízdních řádů linek Městské hromadné dopravy Havířov.

S účinností od 19. 3. 2020 do 31. 3. 2020 budou linky Městské hromadné dopravy Havířov provozovány v pracovních dnech v rozsahu jízdních řádů stejně jako v neděli a svátky.

Cestování v MHD bude od 19. 3. možné pouze se zakrytými ústy a nosem. Lidé mohou použít roušky, šátky nebo doma vyrobené alternativy, které plní tuto funkci. Obyvatelům doporučujeme toto opatření dodržovat kdekoli ve veřejném prostoru, nejen v MHD.

V případě, že provedenou změnou jízdního řádu dojde pro pravidelné cestující k omezení dopravního spojení pro cesty do zaměstnání, případně pro jiné významné cíle cest, bude dle konkrétně oznámeného požadavku v oprávněných případech zvážena příslušná operativní úprava jízdního řádu doplněním chybějícího spoje.

Případné požadavky o provedení úpravy jízdního řádu zasílejte prosím na kontaktní adresu dopravce ČSAD Havířov a.s. podloucka@3csad.cz nebo macura@3csad.cz

Pro informace o aktuálních jízdních řádech je nutno využívat centrální informační systém (veřejný internetový jízdní řád IDOS), kde jsou průběžně zveřejňovány aktuální změny jízdních řádů, schválených příslušnými dopravními úřady ve všech přepravních systémech.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.3.2020

Zpět na výpis