MĚSTO DOPORUČILO VŠEM SVÝM ORGANIZACÍM ZRUŠIT KULTURNÍ A SPORTOVNÍ AKCE BEZ OHLEDU NA POČET ZÚČASTNĚNÝCH

Dnes nabývá platnosti mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, které zakazuje s účinností ode dne 11. března 2020 zakazuje osobní přítomnost žáků a studentů na základním, středním a vyšším odborném vzdělávání ve školách a školských zařízeních a také osobní přítomnost studentů na studiu na vysoké škole.

Z výše uvedeného vyplývá, že od středy 11. března 2020 budou zavřené všechny Základní a střední školy, Mateřské školy zůstávají v provozu. Zaměstnanci školních jídelen, kteří zajišťují stravování mateřských škol, budou toto zajišťovat, jídelny na základních a středních školách však budou uzavřeny.
Dle vyjádření paní ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, mohou rodiče dětí mladších 10let, v období platnosti mimořádných opatření, čerpat tzv. „ošetřovné" po dobu 9 dní. Potvrzení pro zaměstnavatele rodičům vystaví školské zařízení.
Dále se mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví zakazují, s účinností ode dne 10. března 2020 od 18:00 hod divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jím podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření.
Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných nebo soukromých osob (např. valná hromada akciové společnosti), které se konají na základě zákona.

Na základě těchto mimořádných opatření město Orlová doporučilo všem svým organizacím zrušení sportovních, kulturních, uměleckých a podobných akcí, bez ohledu na počet zúčastněných.


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.3.2020

Zpět na výpis