Pojďme najít nové logo pro naše město

3.2.2020

Pojďme najít nové logo pro naše město

Máme za sebou první kolo, ve kterém Rada města vybrala pět postupujících návrhů, pro které nyní máte možnost hlasovat.

NÁVRHY
VIDEO
DOTAZNÍK

1. "Znak loga je tvarován do tvaru písmena "O" pro označení Orlové, avšak i pro označení kruhového objezdu, které u nás ve městě začínaly jako první. Dále můžete vidět ve znaku loga hlavu orla, protože ten je považován za symbol Orlové. Spojením písmena O, kruhovým objezdem a hlavou orla vznikla střelka na mapě, která nám ukazuje naši lokaci, protože Orlová je sice malé město, ale také krásné město, které si zaslouží, aby ho bylo vidět."

2. "Nápis "Orlová", který se hrdě vznáší na křídlech orla. Ten je nejen inspirací pro samotný název města, ale je i důležitým výjevem z legendy, která vypráví o samotném vzniku Orlové. Zároveň má orel svou vizualizací připomínat šíp, který míří vpřed, tak jako postupná modernizace a zvelebování tohoto města a jeho okolí. Zelená barva je nejen symbolem přírody a života jako takového, ale zároveň je barvou bezpečí rovnováhy a naděje. Na druhou stranu modrá vyjadřuje vodu a nekoneční nebesa, ale po duchovní stránce symbolizuje věrnost, oddanost a tradici. Také nám přináší inspiraci a dává nám pocit svobody."

3. "Jednoduché logo tvořené prvkem šipky v barevném kruhu a názvu Orlová. Šipka znázorňuje směřování města vpřed. Barvy jsou v rámci znaku města."

4. "Logo se skládá z orla - viz. pověst našeho města. Orel je nebesky vznešená bytost, která stráží své město a jeho obyvatele. Jeho křídla jsou také symbolem moci. Dále je použito srdce - jako symbol odvahy, statečnosti a bojovnosti obyvatel města. Můžeme jej také chápat jako vyjádření vztahu k našemu městu. Správně vidíme jen svým srdce... Nápis "Orlová, vidíme to srdcem" mluví sám za sebe."

5. "Modernizovaný tradiční symbol orlice v jejímž ocasu je schován lístek lípy. Jsou použity národní barvy a srdce nám symbolizuje vlastenectví."


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.2.2020

Zpět na výpis