Z ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ORLOVÁ

Z ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ORLOVÁ

 

Z auta zmizela kamera

Díky všímavému občanovi se s minimální časovou prodlevou začalo řešit vykradené auto, zaparkované v pondělí 13. ledna v ulici Ke Studánce. Auto s rozbitým bočním oknem upoutalo pozornost muže, který po osmé ranní procházel kolem. Přivolaná hlídka městské policie ihned kontaktovala majitele, jenž ji na místě sdělil, že měl v autě kameru, která tam není. Jelikož je krádež vloupáním kvalifikována jako trestný čin, byla na místo povolána Policie ČR, která bude věc dále vyšetřovat.

 

Žena ukradla kalhotky

Hned o den později byla městská policie přivolána k další krádeži. Tentokrát nešlo o kameru, ale o dámské prádlo. Asi v půl osmé večer zadržela ostraha hypermarketu Albert ženu, která pronesla kalhotky za 169 korun v kapse zimní bundy. Následná lustrace na Policii ČR odhalila, že sedmatřicetiletá žena nekradla poprvé a bude se zpovídat z trestného činu krádeže. Případ si i se zlodějkou převzala k vyšetřování hlídka státní policie.

 

Zpitý pod obraz ležel u fastfoodu

V úterý 14. ledna v devět hodin večer přijala městská policie hlášení, že u stánku s rychlým občerstvením leží bezvládně muž, který je pravděpodobně hodně opilý. Na ohlášeném místě hlídka skutečně nalezla muže ve značně podnapilém stavu, který nebyl schopný komunikace, ani pohybu, a byť nebyl na první pohled zraněný, nereagoval na žádné podněty. Strážníci proto zavolali záchranku, přičemž zkontrolovali základní životní funkce opilého muže a poskytli mu nezbytnou zdravotní pomoc. Muže si pak převzala Zdravotnická záchranná služba MSK.

 

(ava)


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.1.2020

Zpět na výpis