Tři králové letos slaví dvacáté narozeniny

 Začátek roku se v průběhu dvaceti předešlých let stal časem tříkrálového koledování, spojeného se sbírkou pro potřeby lidí v nouzi u nás i ve světě. Koledníčci v sobotu 4. ledna přinesli do našich domovů požehnání a zprávu o narození spasitele. Charita Bohumín, která v naší oblasti sbírku zajišťuje, vypravila celkem 93 koledujících skupinek.

Dárci v Orlové přispěli do osmnácti zapečetěných pokladniček částkou 93 346,- Kč, což je částka vyšší než v loňském roce (vloni koledníčci vykoledovali částku 70 789,- Kč). V tomto roce jsme v rámci Tříkrálové sbírky 2020 vykoledovali celkem částku 502 737,- Kč (vloni to byla částka 477 367,- Kč).

Prostředky (65 % z vykoledované částky) budou použity podle předem schválených záměrů na vytvoření zahrady v novém Charitním domě sv. Kláry a budou pořízeny altány pro klienty domova pro seniory a odlehčovací služby. Dále prostředky z letošní sbírky využijeme na podporu provozu Denního centra pro osoby bez přístřeší.

Zbývá ještě doplnit, že 35 % výtěžku Tříkrálové sbírky bude použito na celostátní úrovni, především k financování humanitární pomoci Charity do zahraničí (Ukrajina a Moldávie) a jako fond pro pomoc při nepředvídaných událostech (např. povodně).

 

Charita Bohumín děkuje...

...všem dárcům, kteří podle svých možností přispěli do kasiček tří králů. Každý příspěvek, i ten nejmenší, je pro nás výrazem nejen solidarity s lidmi v nouzi, ale také důvěry, že každá koruna darovaná Charitě přijde tam, kde může pomáhat a sloužit. A této důvěry si vážíme nejvíce.

...všem koledníkům, vedoucím skupinek, těm, kdo vytvářeli koledníkům zázemí (např. připravili čaj, občerstvení), kdo jakkoliv organizačně nebo technicky pomáhali. Jejich obětavost a ochota přiložit ruku k dobrému dílu je prvním předpokladem této sbírky – a dosud nikdy nezklamali.

...koordinátorce Tříkrálové sbírky v Orlové paní Heleně Mališové za spolupráci při zabezpečení sbírky. Bez ní by sbírka neprobíhala každý rok tak příjemně a úspěšně.

...pracovníkům křesťanského sdružení YMCA Orlová za velkou snahu a ochotu podílet se na této sbírce, při které pomáhají již 10 let.

Případné dotazy o využití prostředků získaných v Tříkrálové sbírce 2020 rádi zodpovíme na tel. č. 593 035 046, 736 766 021 nebo e-mailové adrese: info@bohumin.charita.cz. Informace o celé Tříkrálové sbírce naleznete na www.bohumin.charita.cz.

 Zdeňka Kniezková Brňáková, ředitelka Charity Bohumín


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.1.2020

Zpět na výpis