Žáci fyzikálního kroužku se stali absolutními vítězi

Vážení a milí příznivci fyziky a experimentování, děkujeme vám za zaslaná videa, ale hlavně za snahu poprat se s daným tématem co nejlépe, a to věru letos nebylo snadné. Dokladem toho byla jak malá účast škol v soutěži, tak nápady na měření rychlosti, povětšinou pohybujících se osob. Líbilo se nám, že mnozí z vás si uvědomili, že pohybujícím se tělesem nemusí být jen kulička, běžec, auto, a že čas se nemusí měřit jen stopkami a hodinkami.

Když jsme přemýšleli, které školy by mohly postoupit do finále, shodli jsme se (bohužel) jen na dvou školách. Ty ostatní by s nimi velice těžce soutěžily, těžký by byl i souboj mezi nimi, protože se jejich vystoupení od sebe příliš nelišila. Pro většinu škol to tedy znamená, že do finále nepostupují, ale tak to v soutěžích bývá. Přesto Vám moc děkujeme za účast a věříme, že i takové nepopulární téma jako je rychlost a její měření se pro vás stalo tématem srozumitelným a jasným.

 Které školy jsou tedy nejlepší? Jsou to ZŠ K. Dvořáčka z Orlové a PZŠ im. W.Szymborskiej z Vendryně. GRATULUJEME!

 Vzhledem k nastalé situaci jsme se rozhodli nepořádat v letošním roce finále, finalisty vyhlásit jako absolutní vítěze soutěže, a to bez rozlišení pořadí. A protože vítězové finále bývají oceněni, můžete se těšit na svou odměnu! Co říci závěrem? Jsme rádi, že vás fyzika baví, máte nápady a jste ochotni se jí věnovat i mimo vyučování.

Jana Vejpustková,

předsedkyně správní rady Nadační fond NABLA, http://www.nfnabla.cz

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.1.2020

Zpět na výpis