VÁNOCE V POHODĚ

Vánoce jsou nejen svátky klidu, lásky, ale rovněž duševní a rodinné pohody. Je to období, kdy naši klienti intenzivněji myslí na ty, kteří je již opustili a často se ponořují do vzpomínek. Snahou celého týmu zaměstnanců naší pobytové služby je vytvořit sváteční atmosféru a připravit bohatý společenský a kulturní program, který naše seniory vytrhne ze stereotypu, pocitu osamělosti a sociální izolace.

Po celé období adventu i Vánoc přicházejí naši dlouholetí příznivci a přátelé s cílem pohladit po duši, potěšit a rozesmát, a že se jim to daří, není pochyb. Touto cestou chci poděkovat všem těm, kteří se podíleli na letošním bohatém kulturním programu. Zejména ZŠ Doubrava, MŠ Ke Studánce, ZŠ U Kapličky, mužskému sboru „Kufierkoři", skupině Hrnek, členům Slezské církve evangelické, Městské knihovně Orlová a paní Martině Zollerové. Jsme velice rádi, že rovněž projekt Ježíškova vnoučata se opět po roce vrátil do Pohody a plnil přání našich klientů. Jen vzácně se setkáváme s takovou empatií, která je spojena s materiální pomocí. Již druhým rokem se zhostila tohoto projektu ZŠ Doubrava, které se podařilo získat dárce z řad žáků, učitelského sboru, rodičů, sponzorů a přátel školy. Díky této sbírce byli klienti obdarováni vskutku hodnotnými dárky.  Naše poděkování a velký obdiv patří lidem ze skupiny „Já pomáhám" v čele s organizátorkou Žanetou Niesytovou. Rovněž oni se zapojili do již zmíněného projektu a plnili přání.

Vytvořit podmínky pro důstojné stáří našich seniorů je cíl, který se nám společně daří plnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

 

Hana Třasková

Dům seniorů „POHODA", o.p.s.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.1.2020

Zpět na výpis