BURZA POVOLÁNÍ NA MLÁDÍ

Již třetím rokem jsme na konci září uspořádali pro naše žáky a rodiče Burzu povolání na Mládí, na které se prezentovalo třináct středních škol a středních odborných učilišť z celého okresu Karviná. Rodiče i žáci velmi ocenili, že jsme akci uspořádali u nás ve škole, kde v klidném a známém prostředí měli dostatek času pro dotazy na výchovné poradce ze středních škol.

 

Díky této akci mají rodiče a žáci větší časovou rezervu pro výběr střední školy. Pro žáky osmých a devátých tříd je toto období rozhodováním o budoucí profesní kariéře a tato akce by měla žákům a rodičům alespoň trochu usnadnit jejich výběr vhodného oboru vzdělání.

 

Zástupci středních škol rodičům a žákům podali informace týkající se studijních oborů, studia a podmínek přijetí. Všichni si tak mohli porovnat aktuální nabídky středních škol a středních odborných učilišť. O setkání byl velký zájem ze strany rodičů, dětí i středních škol, a žáci a rodiče tak získali mnoho cenných informací a tištěných materiálů. Myslíme si, že se akce vydařila a bude se příští školní rok opakovat!

 

Mgr. Lucie Walová

výchovná poradkyně ZŠ Mládí

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.10.2019

Zpět na výpis