„MUSIC MASTERS“ v Orlové

V pátek 20. září proběhl v letním kině v Orlové hudební festival s názvem „Music Masters“, který organizovala v rámci komunitního plánování pracovní skupina Děti, mládež a rodina.

Myšlenka zorganizovat hudební festival přišla poté, co v rámci zjišťování potřeb naší cílové skupiny při jednání u Kulatého stolu, si studenti posteskli, že v našem městě je pořádáno málo kulturních akcí zaměřených na mládež. A tak, i když jsme byli ve věci organizace takovéto akce amatéři, pustili jsme se do toho.

V den D jsme byli všichni nervózní, jestli se akce vyvede. Hypnotizovali jsme oblohu, aby odpoledne nepřišel déšť, doufali v účast diváků a očekávali příjezd účinkujících. Zklamání jsme bohužel zažili ještě před začátkem akce, kdy jsme obdrželi zprávu, že youtubeři, kteří měli zajišťovat doprovodný program, účast na poslední chvíli odřekli. Když jsme viděli, jak se schází publikum, které se na youtubery těšilo, snažili jsme se ještě dělat nemožné, abychom především děti nezklamali.

Program festivalu byl zahájen slavnostně, a to předáním ocenění vítězům výtvarné soutěže „Jak bych chtěl strávit léto v Orlové“, kterou rovněž pořádala pracovní skupina Děti, mládež a rodina. Soutěže se zúčastnilo 49 dětí ze čtyř orlovských základních škol. Celkem bylo vybráno 9 prací, které byly oceněny pěknou cenou – výherci obdrželi bluetooth reproduktor. Diváci si mohli oceněné práce prohlédnout na minivýstavě v areálu letního kina.

První hudební vystoupení orlovské skupiny Chickaletta si hned získalo publikum známými hity například skupiny Queen nebo Eda Sheerana. Následovalo vystoupení havířovské skupiny Střepy s charismatickým frontmanem Tomášem Lipinou, který se osvědčil také jako skvělý moderátor celého festivalu. Po vystoupení kapely Střepy se hlavně dětské publikum dostalo „do varu“, když jsme oznámili příjezd youtuberky Denči HD. Denča měla krátké vystoupení, kdy popisovala svou cestu k youtubingu a následně dlouze odpovídala na dotazy diváků, fotila se a rozdávala autogramy. Poté vystoupila další orlovská skupina Narcis. Energický zpěvák skupiny v chladný podvečer rozehřál publikum jak převzatými hity, tak především vlastní tvorbou skupiny. Festival uzavřela skupina livelike v již komornější atmosféře, protože večerní chlad ustáli jen největší nadšenci.

Celé odpoledne měli účastníci možnost využít bohatý doprovodný program v areálu letního kina i před ním. Velký zájem byl o laserovou střelnici, kterou zajistili pracovníci Městské policie Orlová, dále se diváci bavili na žonglovacím workshopu, mohli si vyzkoušet nastříkat graffiti nebo jízdu na skateboardu.

Takže hudební festival „Music Masters“ je za námi. Vzhledem k ohlasům, které jsme obdrželi a účasti, úspěšně. Velký dík patří všem, kteří se na přípravě akce podíleli – pracovní skupina Děti, mládež a rodina komunitního plánování, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Futra, Městská policie Orlová, Kulturní dům Orlová, všichni účinkující a v neposlední řadě i sponzoři firma Vosíme Orlová a ADRA.

A možná se na příští ročník festivalu „Music Masters“ přijdete podívat i Vy!

Mgr. Nina Kvaková, vedoucí pracovní skupiny Děti, mládež a rodina


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.10.2019

Zpět na výpis