Plavecká soutěž měst

28. ročník akce pro zájemce všech věkových kategorií

 termín: středa 2. října 2019

 Organizátor projektu: Česká asociace Sport pro všechny

 Akce je pořádána pod záštitou ČUS a je součástí projektu Sportuj s námi

 Základní informace o Plavecké soutěži měst:

 - Tato republiková akce je pravidelně pořádána od roku 1992. Oslovuje zájemce všeho věku – od předškoláků až po důchodce – a za dobu svojí existence se stala důležitou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné,celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity.

 - Možnost startovat mají v uvedený den plavci všech věkových kategorií.  Kterýkoliv zájemce dostává možnost zaplavat si libovolným stylem na čas trať 100 metrů, otestovat si tak svoji aktuální formu a zároveň se na chvíli proměnit v jednoho z reprezentantů svého města.

 - V Orlovském krytém bazénu se může zapojit do akce každý, kdo v daném městě bydlí, pracuje či studuje. Stejně tak pořadatelé umožní účast všem přespolním zájemcům z řad pravidelných či příležitostných návštěvníků toho kterého bazénu.

 - Soutěž začíná ráno v 06:00 hod a končí v 19:00 hod.

 - Jednotliví účastníci, kteří mají zájem vylepšit si dosažený čas, mohou organizátory požádat, aby jim umožnili absolvovat stometrovou trať ještě jednou. Toto však není pevně daným pravidlem, záleží tedy pouze a jedině na dobré vůli rozhodčích.

 - Soutěž měst nemá podobu klasické štafety. V praxi to znamená, že v průběhu dne ji lze kdykoliv přerušit nebo změnit počet drah vyhrazených pro účastníky akce.

 - Pořadatelé v jednotlivých bazénech mají k dispozici bodovací tabulky zohledňující věk a pohlaví a podle těch pak hodnotí dosažené výkony.

 - Bodový součet za 250 nejlepších výkonů v kategorii A (města do 20.000 obyvatel) a za 500 nejlepších výkonů v kategoriích B a C (města do 50.000 a nad 50.000 obyvatel) určí republikové pořadí měst.

 - Plavci mladší sedmi let a starší šedesáti let získávají maximální možný počet bodů (28) za zvládnutí stometrové trati – to jest bez ohledu na dosažený čas.

 - Na nejúspěšnější tři bazény v každé kategorii čekají poháry a diplomy, všechny další zúčastněné bazény dostanou diplom.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.9.2019

Zpět na výpis