DOPIS STAROSTY MĚSTA ORLOVÁ HEJTMANOVI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

leták MSK roznášený do schránek občanům města Orlová

14. srpna 2019
K AKTUÁLNÍMU STAVU OPTIMALIZACE NEMOCNIC
DOPIS STAROSTY MĚSTA ORLOVÁ HEJTMANOVI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

Vážený pane hejtmane,

obracím se na Vás, jako na člověka, zastupitele kraje, který stojí v čele koalice, jenž rozhodla o uzavření akutních lůžkových oddělení v Orlové.

Při schvalování optimalizace jste občanům dali mnoho slibů. Jedním z těch nejdůležitějších bylo, že se pro občany Orlové vlastně nic nemění, jen pokud lidé budou potřebovat hospitalizaci, budou převezeni do Karviné (Havířova). Dokonce jste slibovali rozšíření ambulancí, jejich dovybavení, péči interní, chirurgickou 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Jaký je výsledek?
Bez lékařů nejste schopni zajistit péči o orlovské občany. To jsme předpokládali a několikrát jsme Vás na to i upozorňovali.
Situace je ještě vážnější. Orlovští občané jsou odmítáni v nemocnici v Karviné, jsou posíláni jinam, kde jsou rovněž odmítáni s tím, že spádově patří do Karviné. Mám mnoho podnětů od lidí, kteří pouze nechtějí prozradit svou identitu, neboť mají strach o své blízké, o sebe, aby se to v konečném důsledku neobrátilo proti nim.

V dnešních dnech je dokonce omezena lékařská pohotovostní služba.

Myslím si, že Vaše optimalizace orlovské nemocnice není zvládnutá a doplácí na ni pouze naši občané.

Vážený pane hejtmane,
žádám Vás o sjednání nápravy, aby se výše popsané problémy neopakovaly. Vím, že máme domluvenou schůzku na 2. září, ale situace je vážná a je nutné se jí neodkladně zabývat.

Mgr. Miroslav Chlubna,
starosta města Orlová

dopis

PŘÍLOHY:

PRŮVODNÍ DOPIS ŘEDITELE

leták 1

leták 2


průvodní dopis ředitele nemocnice občanům města leták MSK roznášený do schránek občanům města Orlová 1. stranaleták MSK roznášený do schránek občanům města Orlová 2. stranadopis starosty města hejtmanovi MSK
Datum zveřejnění/aktualizace: 14.8.2019

Zpět na výpis