ANKETA - CHCETE V LESOPARKU OPLOCENÉ PSÍ HŘIŠTĚ?

26.července 2019
ANKETNÍ OTÁZKA

CHCETE V LESOPARKU OPLOCENÉ PSÍ HŘIŠTĚ?

Občané se mohou podílet na změnách ve městě. Ať už pejska vlastníte nebo ne, máte nyní možnost účastnit se.

Svým hlasem můžete ovlivnit případnou realizaci oploceného výběhu pro psy v lesoparku, čímž se opět budete podílet na utváření podoby města.

CHCI HLASOVAT<

Kliknutím na výše uvedený text, budete přesměrováni na hlasování. Chcete-li si projít podrobnosti o výběhu pokračujte níže.

SPOLEČNÉ SOUŽITÍs
Volný, vodítkem a náhubkem neomezený pohyb je jejich biologickou potřebou. „Vybití“ energie psů, nudících se po většinu dne v bytech, má pozitivní vliv na jejich chování a v důsledku i na soužití psů a lidí ve městě.


NAVRHOVANÁ PLOCHA

np

Jedná se o veřejné prostranství v lesoparku, kde se nachází ohniště. Přesněji je to parcela číslo 435, katastrální území Horní Lutyně.

Výměra plochy: 3,7288 ha. Pozemek je sice svažitý, v horní části však poskytuje dostatek potřebné roviny nebo velmi mírného svahu k výcviku psů. Pro hřiště samotné se navrhuje plocha cca 3500 m2

Hřiště není zamýšleno k venčení, ale k výcviku psů.

Výběhy určitě nemají být „psími záchodky“. Na všech veřejných prostranstvích, tedy i ve výbězích, platí povinnost úklidu chovatele po svém psovi.

les

l

Znečištění veřejného prostranství, veřejně přístupného objektu nebo veřejně prospěšného zařízení anebo zanedbání povinnosti úklidu veřejného prostranství je přestupkem proti veřejnému pořádku podle ust. § 5 odst. 1 písm.f) (fyzické osoby) nebo dle § 5 odst. 2 písm. b) (právnické osoby a fyzické osoby oprávněné k podnikání) zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích.


HŘIŠTĚ

Hřiště bude oplocené. K vybavení plochy je navržen mobiliář s cca 7 prvky z dřevěné kulatiny - kladina, překážka vysoká, nízká, slalom, houpačka, proskakovací kruh, tunel apod.

h

Jediné cvičiště pro psy v Orlové provozuje Český kynologický svaz daleko od centra – v Orlové-Městě, na ulici Ostravské. Hřiště v lesoparku bude veřejnosti určitě dostupnější.

Cvičením na překážkách se psovod učí komunikovat se psem a prohlubuje se jejich vzájemný vztah. 

k


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.7.2019

Zpět na výpis