Děti z Petřvaldu si udělaly výlet na policejní služebnu do Orlové

 

V měsíci dubnu navštívili všichni žáci 3. ročníku naší základní školy policejní služebnu Městské policie v Orlové. Šlo o ukázkovou preventivní akci, kterou se nám podařilo zajistit ve spolupráci se strážníkem městské policie Liborem Kleiberem.

 

Po srdečném uvítání byly děti usazeny do výukové místnosti, kde s nimi policista pohovořil o bezpečnosti v silničním provozu i při kontaktu s neznámými lidmi. Pan Kleiber se více zaměřil na prevenci sociálně patologických jevů, popovídal o návykových látkách a nebezpečí injekčních stříkaček v terénu. Děti si také mohly dobře prohlédnout vybavení policisty, donucovací prostředky a vyzkoušet např. nasazení pout. Následně jsme se přesunuli do místnosti s obrazovkami a byli jsme seznámeni s kontrolním kamerovým systémem policie. Po svačince se děti vydaly na prosluněný dvorek, kde policisté dětem prakticky předvedli několik prvků ze sebeobrany. Děti měly možnost si prohlédnout i policejní vozidlo včetně jeho vybavení.

 

Za tuto skvělou inspirativní akci děkuje kolektiv učitelů ZŠ a ZUŠ Petřvald a především naši nejmenší. Doufáme, že se příští rok opět uvidíme.

 

                                                                                                                                                        

Mgr. J. Güntherová a Mgr. P. Hermannová, ZŠ a ZUŠ Petřvald                                                                     

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.5.2019

Zpět na výpis