DNES STARTUJE GRACIA-ORLOVÁ 2019

START 1.etapy: čtvrtek 2. května ve 13:00 hodin od Městského úřadu Orlová

 

Na start letošního ročníku Mezinárodního cyklistického závodu žen se postaví 23 týmů, z nichž 10 bude národních, 3 UCI a 10 regionálních. Do Orlové se sjely závodnice ze 16 zemí – z Belgie, Běloruska, Česka, Dánska, Francie, Izraele, Maďarska, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska, Slovinska, Švédska a z Ukrajiny.

 

“Na startovní listině máme závodnice, které jsou v první stovce v pořadí světového žebříčku UCI. Např. Marta Bastianelli je na 3. místě ve světovém žebříčku, mistryní světa v silničním závodě,  mistryní Evropy na silnici 2018 – Team Virtu Cycling. Z tohoto týmu jsou další známá jména jako je Barbara Guarischi (ITA), Sofia Bertizzolo (ITA), Anouska Koster (NED).

Dále z týmů BTC City Ljubljana je závodnice Eugenia Bujak, která zde startuje pravidelně a je národní mistryní v časovce.  Z belgického národního týmu Ann-Sophie Duyck  je národní mistryní v časovce. Ze švédského národního týmu startuje Emilia Fahlin, loňská vítězka a národní mistryně na silnici. Přivítali jsme ruský národní tým v čele s Marií Novolodskou. Většina závodnic patří k národním mistryním v časovce nebo na silnici,”prozradil ředitel závodu Petr KOLÁČEK.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.5.2019

Zpět na výpis