O K-CENTRU ROZHODNOU ZASTUPITELÉ V PONDĚLÍ

Orlovští radní se na svém dubnovém zasedání zabývali K-centrem. Připomeňme si, že původně se mělo K-centrum přestěhovat ze stávajících prostor v blízkosti Spirály a Bejbáčku do nově zřízeného objektu na ulici kpt. Nálepky v Orlové-Porubě. S vybudováním centra pro drogově závislé však nesouhlasili tamní obyvatelé, kteří se obávali výrazně zhoršených podmínek pro klidné bydlení a sepsali petici. V červnu loňského roku orlovští zastupitelé uložili úředníkům dostavět budovu, pozastavit stěhování K-centra a hledat další řešení vzniklé situace.

Na jednání Rady města Orlové se projednávaly dvě varianty. Ta první představuje na jedné straně zrušení registrované sociální služby K-centrum, rozšíření terénních programů o výměnný program a na straně druhé - vybudování hygienického servisu v prostorách Doubravanu včetně zařízení odborného sociálního poradenství s následnou péčí. Terénní programy by byly přestěhovány do nově vybudovaného objektu na ulici kpt. Nálepky v Porubě.

Ve hře je ovšem i druhá varianta s přemístěním K-centra do prostorů současného zázemí pracovníků veřejně prospěšných prací v komplexu Doubravan a toto zázemí pracovníkům VPP vytvořit v nově vybudovaném objektu na již zmíněné ul. Kpt. Nálepky v Orlové-Porubě.

Obě navržené varianty vyřeší problém s využitelností nového objektu a uvolněním stávajícího K-centra. „Jelikož stávající prostory K-centra jsou nevyhovující pro další poskytování této služby a je nutná rekonstrukce budovy, navrhujeme přemístit K-centrum do prostor Doubravanu, jež jsou v současné době využívány veřejně prospěšnými pracovníky. Postačila by místnost s výdejním okénkem, aby byl zachován výměnný program na jednom místě, místnost pro klienty a hygienické zázemí. Hygienický servis by byl poskytován v rámci stávající služby. Terénní forma by byla poskytována nadále. Provoz bude sice v omezeném prostoru, ale v dostačujícím rozsahu,“ uvedla ředitelka Sociálních služeb města Orlové Mgr. Jarmila Berná.

Definitivní rozhodnutí padne 29. dubna na zasedání Zastupitelstva města Orlové.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.4.2019

Zpět na výpis