Ve skateparku budou lítat třísky!

 

Spolek Skateboarding Orlová pořádá v sobotu 18. května skateboardový závod. Skate Contest se koná v rámci Alternativní scény klubu Futra, která je jednou z tradičních doprovodných akcí ke Dni města. Závod proběhne v místním skate areálu na parkovišti u letního kina a nabídne hlavně zajímavou podívanou.

 

Orlovský skatepark ožije s desátou dopolední, kdy se začnou sjíždět a rozjíždět první rideři. „Kvalifikace začne zhruba v jednu odpoledne, na třetí je plánované finále závodu a kolem páté proběhne vyhlášení výsledků,“ upřesňuje za pořadatele Jirka Kamýček. Kromě triků na prkně, které se v orlovském skateparku nevidí každý den, se příchozí můžou těšit i na dobrou hudbu, bar a veganský gril. Letošní novinkou je doprovodný program pro děti.

 

Pořádáním závodu chce spolek Skateboarding Orlová upozornit veřejnost na neutěšený stav místního skateparku a také na stále se rozrůstající komunitu jezdců na skateboardech, longboardech a dalších deskách. „V Orlové je po skateboardingu hlad, proto jsme znovuobnovili činnost spolku a snažíme se o vybudování nového skateparku. Stávající má bohužel řadu nedostatků a vůbec neodpovídá našim představám. Zatím jsme na začátku a víme, že to bude běh na dlouho trať, ale nikdy to nevzdáme,“ slibují zástupci orlovského skateboardoingu.

-kj-


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.4.2019

Zpět na výpis