Jak se chovat v provozu bezpečně?

"Senior bez nehod" - kampaň nejen pro seniory


V pondělí 4. března si v Domě kultury města Orlové mohli starší spoluobčané připomenout, jak se správně chovat v dopravě. Program byl poutavý, kromě odborného výkladu a audiovizuálních prezentací nejvíce oslovily herecké scénky. Divadlo zábavnou formou ilustrovalo reálné situace s problematikou řízení v pozdějším věku. 

s

Účastníci se seznámili s příčinami dopravních nehod a statistikami. Dozvěděli se řadu zajímavých a užitečných informací o chování starších řidičů v silničním provozu, o zdravotních prohlídkách šoférů, vlivu nemocí či medikamentů na výkon řidiče, o vybavení moderních automobilů a jak je správně využívat, o změnách v pravidlech silničního provozu a o dopravních značkách. Opakování je matka moudrosti, proto se nezapomnělo na správné chování chodce a přednost na přechodech. Probrala se bezpečnost a zdravá cyklistika nebo také cestování autobusy a tramvajemi. 

s

s


Tato celostátní preventivní kampaň je financována z Fondu zábrany škod. Sérii přednášek realizuje společnost ECHOPIX. Silnice jsou společenské prostředí, kde by měla být zachovávána alespoň základní pravidla etiky i etikety. Cílem projektu je tedy snížit nehodovost seniorů, rozšířit povědomí o této problematice a informovat o bezpečném jednání, vstřícnosti a vzájemné slušnosti. Bližší informace o naučných přednáškách, termíny a místa konání tohoto projektu naleznete na webových stránkách www.seniorbeznehod.cz.

s


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.3.2019

Zpět na výpis