ODBOR SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ INFORMUJE

 

Příjem žádostí o upravitelný byt

 

Město Orlová v současné době přijímá žádosti na přidělení upravitelné bytové jednotky velikosti 1+1 na ul. Rydultowská čp. 1390 v Orlové-Lutyni. Jedná se o bytovou jednotku, která bez dalších stavebních úprav může sloužit osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, tj. zejména osobám postiženým pohybově, zrakově, sluchově, mentálně, osobám pokročilého věku apod.

 

Žádost o poskytnutí upravitelného bytu do nájmu může podat občan Evropské Unie způsobilý k právním úkonům (případně jeho zákonný zástupce), který splňuje tyto podmínky:

 

  • jedná se o osobu s omezenou schopností pohybu a orientace a její zdravotní stav a sociální poměry odůvodňují potřebu upravitelného bytu (tuto skutečnost nutno doložit vyjádřením odborného lékaře),
  • má trvalé bydliště v Orlové (v mimořádných případech může Komise přijmout žádost občana, který není trvale hlášen ve městě Orlová),
  • nemá vůči městu Orlová pohledávku po lhůtě splatnosti,
  • nesmí být vlastníkem či spoluvlastníkem nemovitosti určené k bydlení, pokud tento spoluvlastnický podíl zabezpečuje bydlení v samostatné bytové jednotce, přičemž tuto podmínku musí splňovat i další členové společné domácnosti, kteří mají v bytě bydlet,
  • dle platných nařízení a zákonů musí splňovat podmínku příjmově vymezené osoby, tedy prokáže, že jeho průměrný měsíční příjem v období 12 kalendářních měsíců před uzavřením nájemní smlouvy nepřesáhne u jednotlivce 0,8 násobek a u vícečlenné domácnosti nepřesáhne 1,5 násobek průměrné měsíční mzdy, dle Českého statistického úřadu.

 

Konkrétní informace, vč. formuláře „Formulář pro přidělení upravitelného bytu pro příjmově vymezené osoby“ a přílohy „Doklad o výši příjmů“ poskytne odbor sociální a zdravotní, oddělení sociální práce, ul. Okružní čp. 988, kancelář č. 110, Bc. Rút Langová, tel 596 581 453, Bc. Wojaczková Lydia, tel. 596 581 467.

Výše uvedený formulář je k dispozici také na internetových stránkách města Orlová v sekci radnice -> formuláře ke stažení -> odbor sociální a zdravotní.

-OSZ-


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.3.2019

Zpět na výpis