ODPAĎÁČEK

 

Dům dětí a mládeže Orlová se již řadu let snaží prohlubovat znalosti dětí mimo jiné i v oblasti environmentálního vzdělávání. V loňském roce jsme se v tomto směru posunuli o krok dále. V první polovině roku 2018 jsme se zapojili do projektu Odpaďáček, který se zaměřuje především na vzdělávání dětí ohledně nakládání s odpady, jejich následným zpracováním a věcí vyrobených z recyklátu.

 

Začleněním do projektu se DDM Orlová přímo zapojil do koloběhu sběru a recyklace odpadů. Děti, ale i ostatní návštěvníci a zájemci, k nám mohou nosit papír, karton, plastová PET víčka, hliníkové plechovky a použitý stolní olej. Všechny položky jsou u nás shromažďovány a následně je odváží sám Odpaďáček. Sběr trvá vždy v průběhu školního roku.

 

V loňském roce jsme se zapojili až v polovině školního roku, přesto se nám podařilo shromáždit 300 kg papíru, 20 kg kartonu, 10,5 kg PET víček, 3,5 kg hliníkových plechovek a 33,7 kg použitého stolního oleje. Ve sběru samozřejmě pokračujeme i letos, proto, pokud vám není lhostejná situace ohledně odpadů a v důsledku toho celé naší planety, zapojte se i VY!

-DDM-


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.3.2019

Zpět na výpis