Dobrovolníci v Orlové trhli další rekord

Vesna se zase jednou předvedla jako perfektní hostitel. Na začátku února tam proběhlo první školení ADRY v tomto roce a hned to začalo rekordem. „Nikdy nám nepřišlo tolik nových dobrovolníků, je to neuvěřitelné, jak jsou Orlované skvělí,“ nezakrývá nadšení orlovský koordinátor Gracián Svačina.

„Pro mě bylo naprosto neuvěřitelné poslouchat příběhy stávajících dobrovolníků. Přemýšlela jsem, zda bych někdy mohla vzít do domova seniorů i svou dceru, která by tak strašně chtěla mít babičku nebo dědu a úplně mi vyrazil dech pan Dvořák, který přišel se svou dcerou Karolínou,“ řekla jedna ze zájemkyň o dobrovolnictví, která už má domluvenou první návštěvu v polovině února.

Orlovský dobrovolník Marek Dvořák se přes noc stal hvězdou školení. „Jednou jsem vzal dceru Karolínu do domova seniorů v Lazech. Karolína s Pepou – svým novým dědou tvoří nerozlučnou dvojku. Hrají karty, Člověče, nezlob se, pan Pepa jí vypráví příběhy, je trpělivý a hlavně se na ni těší, což Karolína pozná a doma mě neustále uhání, kdy už pojedeme za Pepou,“ popisoval Marek Dvořák, který už podle svých slov není dobrovolník, ale spíše řidič.

Na školení dorazilo celkem 9 zájemců o dobrovolnictví z Orlové a Petřvaldu. První návštěvy u klientů (nových babiček a dědečků) už jsou domluveny.

„Když jsem přišel domů, blikly mi v telefonu dvě zprávy, kde se lidé omlouvali, že nemohli dorazit na školení. Pro ty, a další Orlováky, máme naplánované další školení 25. března 2019 od 16 do 19 hodin v domově seniorů VESNA. Přijďte, má to smysl,“ uzavírá orlovský koordinátor.

Gracián Svačina, koordinátor orlovských dobrovolníků ADRY, gracian.svacina@adra.cz, 739 605 901


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.2.2019

Zpět na výpis