Tři králové koledovali již podevatenácté

V prvních čtrnácti dnech nového roku 2019 jste mohli potkat ve své obci skupinky koledníků Tříkrálové sbírky. Podobně jako v minulých osmnácti ročnících nesli poselství solidarity s těmi, kdo se ocitli v tělesné, duševní nebo sociální nouzi z důvodu nemoci, stáří, ztráty zaměstnání, rozpadu rodiny, přírodních katastrof apod.

Letos Charita Bohumín, která v naší oblasti sbírku zajišťuje, vypravila celkem 90 koledujících skupinek.

Dárci v Orlové přispěli do osmnácti zapečetěných pokladniček částkou 70 789 . Celková darovaná, historicky nejvyšší, částka v koledovacích oblastech Charity Bohumín (Bohumín, Dětmarovice, Dolní Lutyně, Doubrava, Orlová, Rychvald) byla 477 367 Kč. Koledníci a dárci se nenechali odradit ani nepřízní počasí a společně podpořili nově vznikající obecní tradici.

Prostředky budou použity podle předem schválených záměrů na zakoupení části vnitřního vybavení v nově budované odlehčovací službě. Dále prostředky z letošní sbírky využijeme na podporu provozu Denního centra pro osoby bez přístřeší.

Děkujeme všem dárcům, kteří podle svých možností přispěli do kasiček tří králů. Naši koledníci se setkali se vstřícností nejen v domácnostech, ale i u některých živnostníků, kteří je rovněž nenechali odejít s prázdnou. Každý příspěvek, i ten nejmenší, je pro nás výrazem nejen solidarity s lidmi v nouzi, ale také důvěry, že každá koruna darovaná Charitě přijde tam, kde může pomáhat a sloužit. A této důvěry si vážíme nejvíce.

 

Případné dotazy o využití prostředků získaných v Tříkrálové sbírce 2019 rádi zodpovíme na tel. č. 593 035 046, 736 766 021 nebo e-mailové adrese: info@bohumin.charita.cz. Informace o celé Tříkrálové sbírce naleznete na www.bohumin.charita.cz.

Zdeňka Kniezková Brňáková, ředitelka Charity Bohumín


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.2.2019

Zpět na výpis