Kvalitnější ubytování ve Vesně

Objekt na ulici Kpt. Jaroše již řadu let slouží k poskytování služeb a ubytování seniorů.
Město Orlová získalo dotaci ve výši 5 606 250,00 Kč z Ministerstva práce a sociálních věcí - program Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb, na projekt "Stavební úpravy v Domově Vesna".

Záměrem projektu je humanizace sociální služby, která přinese zkvalitnění ubytovacích podmínek pro uživatele sociální služby zajištěním bezbariérovosti objektu a to rozšířením vstupů do pokojů a bytových jednotek, průchodů k evakuačnímu výtahu, vybudováním evakuačního výtahu pro převoz imobilních osob. 
Přínosem projektu je i zajištění dostatečného odvětrání chráněných únikových cest a tím splnění požadavků protipožárních předpisů.

Realizace akce je v souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2015-2020.

Stavba probíhá za provozu a je velmi stavebně i organizačně komplikovaná. „Rekonstruovaná patra byla zhotoviteli uvolněna, ale při instalaci vzduchotechniky a zásobování dochází ke křížení komunikačních tras. Vedení příspěvkové organizace s městem a zhotovitelem plně spolupracuje a snaží se dopad na klienty minimalizovat. Město však žádá klienty a jejich rodiny o trpělivost a děkuje všem zaměstnancům domova za pomoc,“ podotýká vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Akce by měla být ukončena do konce letošního roku.


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.10.2018

Zpět na výpis