Orlovské a Rychvaldské pletařky pomohly Stelince

Narodila se 13.9.2012 jako zdánlivě zdravá holčička, po půl roce procházela obdobím, kdy se jevila jako línější děvčátko.
Později vyšlo najevo, že za obtížemi, které se po roce kupily, stojí onemocnění s názvem Rettův syndrom. 
Toto je příběh Stelinky z Českého Těšína, které se rozhodly pomoci pletařky "AKORD" z Orlové a Rychvaldu. (Více o Stelince: http://stela-rett.cz)

s

Sedmnáct seniorek už několik let pomáhá potřebným lidem. Jejich pletené deky, ponožky a další, putují například do africké Malavy. 
Na konci června se rozhodly ve spolupráci se spolkem Vějíř života pomoci pětileté Stelince. Na golfovém hřišti v Kravařích uspořádali charitativní akci, formou dar za dar. Každý, kdo finančně přispěl, dostal darem pletené výrobky.

s

„Všechny tyto babičky pracují srdcem, protože to srdíčko je opravdu obrovské. Je tam místo pro děti, vnuky, přátele, dobré lidi z blízkého okolí. Jsme rády, pokud můžeme pomoc a být užitečné,“ řekla pletařka Růžena Šajdáková.

s  s

Na konci prázdnin se pletařky se Stelinkou, její maminkou a sestřičkou osobně setkaly a předaly deset tisíc korun.

s

"Nesmírně si vážíme všech, kteří se přidali nebo se přidají do boje za lepší zítřky pro Stelinku. Děkujeme všem, kteří pomáhají této malé bojovnici, ať už formou finančního příspěvku, tvůrčí činností nebo pomáhali svou aktivitou při sběru plastových víček. 
Ještě jednou, z celého srdce Vám děkujeme, že jste s námi," vzkazuje maminka Stelinky.

s

Stelince se daří!
"Od té doby, co se nám podařilo vyzdravit a přijet do Orlové, tak se Steli drží a je zdavá. Zatím žádná absence ani ve školce, ani na cvičení," vzkazuje rodina. Jsme velice rádi! A držíme pěsti pro štěstí, zdraví Stelince a pevné nervy rodičům!

s


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2018

Zpět na výpis