STO LET

Správný projektový den by měl začínat velkými přípravami. Iniciátory celé akce naplánované na pátek 26. října byli vyučující dějepisu. Zapojili se všichni žáci 2. stupně, třídní i netřídní učitelé a akce se rozjela.

Nejdříve beseda T.G.M. a vznik ČSR v podání historika Muzea Těšínska Mgr. Petra Zajíčka, jež byla určena pro žáky 8. a 9. tříd.

Od 10. hodiny začala ta správná dělba práce. Třídní kolektivy měly za úkol zdokumentovat prvorepublikovou oblast podle svého výběru, nebo zachytit úspěchy republiky v průběhu sta let. A tak třeba v 6.B vytvořily děti maketu gramofonu. V 7.A se zaměřili na předměty dokumentující dobu – od psacího stroje přes knihy až po hodinky, známky i toaletní papír. Osmáci, konkrétně 8.B, se určitě nedala zahanbit. Svou „velkolepou výstavkou“ různých dobových předmětů nenechala klidného snad nikoho. Ani deváťáci nezůstali pozadu. Pohledem na prvorepublikovou módu se potěšil určitě i každý dospělý divák.

Sedm tříd, sedm soupeřů. Kdo je nejlepší? Jednohlasně VŠICHNI! Všichni, kteří přiložili ruku k dílu a vzdali hold stoletému výročí vzniku naší republiky.

Nejlepší projekty tříd získávají peněžní poukázku. Tyto třídy se umístily na 1.místě: 6.B, 7.A, 8.B a 9.B.

V naší školní galerii tak můžeme zhlédnout spoustu krásných věcí a dovědět se mnoho informací z doby po roce 1918 dodnes. Je dobře, že naší mládeži není tato událost cizí. Výstava je po dohodě přístupná i veřejnosti.

Mgr. E. Ulmanová,

ZŠ Ke Studánce


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.11.2018

Zpět na výpis