DOBROVOLNÍCI ZAPLNILI PRIMÁŘOVU PRACOVNU K PRASKNUTÍ

Někdo říká, že se orlovská nemocnice bude zavírat, orlovská ADRA ji naopak otevírá všem dobrovolníkům, kteří by rádi pomohli. 16. října proběhlo školení nových zájemců o dobrovolnictví.  „Vím, že svět k lepšímu nezměním, ale pokud budu moci potěšit jednoho člověka, budu moc ráda,“ řekla jedna ze zájemkyň o dobrovolnictví, která studuje Ostravskou univerzitu. Dvě studentky z místního gymnázia zase uvedly: „Prostě chceme pomoct.“ Jako zájemce o dobrovolnictví se přihlásil i farář Církve bratrské „Nabídka o dobrovolnictví v Orlové a Petřvaldu mě oslovila a rád pomůžu lidem v domovech seniorů, nebo tady na LDN v nemocnici,“ dodal.

Hana Čadová, která vedla školení, byla nadšená, že se našlo tolik dobrovolníků. „Jsem velice ráda za každého, kdo dnes dorazil. V Orlové a Petřvaldu máme programy v domovech pro seniory, v nemocnici a také pro handicapované klienty Benjamín. Tam všude nutně potřebují lidi, kteří si budou s klienty povídat, hrát karty, chodit na procházku apod,“ řekla.

Sociální pracovnice z orlovské nemocnice Pavla Hrdinová byla nadšená, že její oddělení se konečně dočká dobrovolníků, kteří budou za pacienty docházet a trávit s nimi čas. „Už se nemůžu dočkat, až to zítra řeknu panu primáři,“ řekla sestřička z oddělení.

Orlovští a petřvaldští dobrovolníci mají nově možnost získat volné vstupenky do DINOPARKU a také získat prominutí poplatku v Městské knihovně Orlová. „Jsem rád, že jednou za rok knihovna a Dinopark nám věnovali volňásky pro naše dobrovolníky, je to jen malý dík za tu práci, kterou dělají. Chtěl bych pozvat další lidi mezi nás, stačí napsat na emailovou adresu:gracian.svacina@adra.cz,“ uzavřel spokojeně Gracián Svačina, koordinátor dobrovolníků.

ADRA ORLOVÁ


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.10.2018

Zpět na výpis