Okénko domova Březiny

Podzim v domově

      Letošní babí léto se opravdu vydařilo. Naši senioři toho využili k výletům po blízkém okolí nebo ke zpracovávání ovoce, kterého bylo opravdu hodně. Slunečné počasí také vybízelo ke sportování, a proto se 18. září v Domově uskutečnilo sportovní odpoledne, které jsme uspořádali společně s členy Klubu důchodců Petřvald. Odpoledne se neslo v duchu soutěží. Soutěžilo se například v šipkách, ruských kuželkách nebo tichém bowlingu. Nechybělo ani pohoštění, na kterém se podíleli i členové klubu. Napekli výborné jablečné štrůdly a zaměstnanci domova grilovali párky. Závěr odpoledne patřil předávání medailí a diplomů těm nejúspěšnějším. Všichni zúčastnění se shodli, že tato akce se vydařila a budeme rádi, pokud se zase někdy sejdeme.

       Vinobraní, tato očekávaná a oblíbená společenská akce, se uskutečnila ve dnech 25. a 26. září. Pro uživatele a jejich rodinné příslušníky byl připraven pestrý program a chutné občerstvení. Pozvání přijal ředitel nemocnice v Karviné - Ráji, Orlové a Havířově Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBA, který nepřišel s prázdnou. Seniorům přinesl různé druhy vín, které měli možnost ochutnávat během jeho zajímavé přednášky o vínech. Na vinobraní nesměl chybět burčák nalévaný pracovnicemi převlečenými za bohyně vína. K dobré náladě přispěla mezi uživateli oblíbená skupina DUO VOX, která hrála nejen k poslechu, ale i k tanci.

      V našem domově se snažíme seniorům poskytovat kvalitní péči, která by nebyla možná bez dotací, jež nám ze svého rozpočtu pravidelně poskytují města Orlová, Petřvald, Havířov, Karviná a financování zajišťuje i Moravskoslezský kraj, jako zřizovatel Domova Březiny. Tímto za poskytnuté dotace zmíněným městům a kraji děkujeme.

 Vedení Domova Březiny, Petřvald


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.10.2018

Zpět na výpis