Plavecká soutěž měst 2018

Ve středu 3. října 2018 od 6 do 19 hodin bude pořádán 27. ročník Plavecké soutěže měst. Tato republiková akce, propagující kondiční plavání a vybízející k účasti zájemce všech věkových kategorií, je i letos zařazena do projektu České unie sportu „Sportuj s námi“ a jejím garantem je Česká asociace Sport pro všechny.

 

Akce proběhne na krytém bazénu v Orlové-Lutyni, kde mohou startovat plavci, kteří v inkriminovaném městě bydlí, pracují a studují, nebo kteří se počítají mezi pravidelné návštěvníky bazénu.

 

Úkolem každého účastníka je libovolným stylem odplavat na čas stometrovou trať. Pořadatelé pak ohodnotí dosažený výkon podle bodovacích tabulek přizpůsobených věku a pohlaví. Například také  školáci a důchodci, se díky tomu mohou ocitnout v roli „reprezentantů“ svého města.

 

Stejně jako v minulých letech zůstává v platnosti pravidlo, podle kterého plavci nestartují z bloků, ale přímo z vody, od okraje bazénu.

 

Naše město se utká v kategorii měst do 50 tisíc obyvatel, kde bude rozhodovat součet bodů nasbíraných pěti stovkami nejúspěšnějších plavců.

 

Soutěž měst nemá podobu štafety, což v praxi znamená, že pořadatelé dle situace a místních podmínek mohou pro akci vyblokovat celý bazén nebo jen jeho část, a že soutěž mohou v případě potřeby na určitou dobu přerušit.

 

V loňském roce jsme obsadili 2. místo v kategorii B (do 50 tisíc obyvatel). Celkem se zapojilo 667 účastníků, z toho 353 mužů a 314 žen, kteří pro město získali 6.561 bodů

 

Bc. Tomáš Siekiera

Sport, dotace, Zdravé město

Odbor městských financí a školství

 

Událost na facebooku: 

https://www.facebook.com/events/894275384101034/


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.9.2018

Zpět na výpis