POZOR na křižovatku OSTRAVSKÁ A LAZECKÁ!

Řidiči dbejte opatrnosti, sledujte dopravní značení a změny v dopravě. Ve směru od Ostravy na ulici Ostravské je již několik týdnů změna organizace dopravy. Po analýze dopravní nehodovosti v úseku jsme vlastníkovi doporučili úpravu v silniční organizaci. 

Před křižovatkou s ulicí Lazecká je nově pravý odbočovací pruh, ze stávajícího průběžného se změnou stal pruh odbočovací. Dopravní značení je dostatečné, ale pro zvýšení bezpečnosti a jednoznačnosti budou provedeny další úpravy.

Po domluvě s vlastníkem komunikace, bude navíc provedena úprava – příčné pruhování. Řidič bude stažen s dostatečným předstihem do jednoho jízdního pruhu. V současnosti byl vlastník osloven k doplnění požadovaných změn a čekáme na realizaci.

Situace z praxe - řidič se dostane do odbočovacího pruhu a chce v jízdě pokračovat rovně - řidičům doporučujeme odbočovací manévr dokončit. Na nejbližším bezpečném místě se otočit a vrátit se zpět na svou trasu. Jedná se o velmi frekventovaný úsek, proto v žádném případě řidič nesmí náhle vjet z odbočovacího do přímého jízdního pruhu. Nejenom, že by ohrozil sebe i ostatní účastníky silničního provozu, ale také by porušil předpisy o provozu na pozemních komunikacích.

 -VIA-


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.9.2018

Zpět na výpis