Chodníková kampaň pro Ježíše

Zaregistrovali jste nápisy jako: Ježíš Tě miluje! Ježíš Tě zachrání, Ježíš je Bůh, Ježíš je cesta, pravda a život, nebo Věř v Ježíše? Byly jimi posety chodníky po celé Orlové-Lutyni.

Trochu jsem pátrala, kdo to psal, ale nezjistila jsem nic. Pobavilo Vás to? Pohoršilo? Rozčílilo? Měli jste radost? Ťukali jste si na čelo?

Slyšela jsem názor: „Ti křesťané už neví, jak na sebe upozornit.” No, stalo se tak iniciativou nejspíš jednoho nadšence. Chtěl vyjádřit svůj názor. Někomu se trefil do vkusu, někoho naštval. Měl to v plánu? Myslím, že to bylo impulzivní. Zkusili jste někdy psát svůj názor křídou na chodník? Chce to odvahu, ztřeštěnost a nápad. Takový nápis trvá napsat maximálně dvacet vteřin.

Kolik lidí autorovi asi přihlíželo a nic mu neřeklo? Budeme to muset tedy tolerovat, když se nám nechce zasahovat, a čekat na déšť, který nápisy smyje. Přes rozporuplnost, kterou jeho kampaň rozpoutala, jsem si uvědomila důležitou věc. Doufám, že se v naší Orlové najde více lidí, kteří vyrukují se svým dobrým názorem, budou kreativní, aktivní a pozvednou ji na město, které je výjimečné, a stojí zde za to bydlet a prosperovat!

Mgr. Lenka Pastirčáková


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.8.2018

Zpět na výpis