Indiánská škola v přírodě

Stejně jako v minulých letech, jsme se i letos s dětmi z MŠ K. Dvořáčka v Orlové zúčastnili ve dnech 4. až 8. června školy v  přírodě.

Škola v přírodě se uskutečnila v obci Bílá – Staré Hamry v horském hotelu Sůkenická asi 3 km od hraničního přechodu Bumbálka. Počasí si s námi občas zalaškovalo, ale to nám nezabránilo v tom, abychom většinu času nestrávili venku.

Denně se uskutečňovaly vycházky do okolí. Mezi nejznámější navštívená místa patřila rozhledna Sůkenická, kde jsme společně s dětmi zdolali 27 metrů vysokou věž na vrchu Čarták (952 m n. m.), která nabízí výhled na hřebeny Beskyd, Javorníků a slovenských hor. Program velice nabitý a pestrý. Děti se vydaly do lesa hledat indiány a postavily pro ně různé přístřešky z přírodního materiálu. Společně se vydaly na indiánskou stezku a hledaly poklad, kreslily křídou na chodník, hrály míčové hry, dováděly na průlezkách a na hřišti místního hotelu. Pobyt venku se konal v dopoledních i odpoledních hodinách až do setmění.
Pro děti bylo připraveno i sportovní odpoledne „O indiánské pírko", kde měly možnost ukázat svoji obratnost, zručnost a rychlost. Všechny děti byly oceněny sladkou odměnou. Nezapomněli jsme ani na indiánskou diskotéku, kde se děti předvedly ve vlastnoručně vyrobených indiánských čelenkách. Zahrály si různé společenské hry, soutěže a zazpívaly indiánské písně. Nejlepší tanečníci byli oceněni potleskem a všechny děti dostaly sladkou odměnu.

Na konci pobytu děti poděkovaly panu kuchaři za opravdu skvělé jídlo a předaly mu diplom. Velké díky patří i celému personálu a paní vedoucí. Cítili jsme se zde opravdu skvěle.
Všichni jsme si užili mnoho legrace, ale hlavně pobytu na čerstvém vzduchu v krásném prostředí Beskyd.
Všechny děti se vrátily spokojené, mají plno nových zážitků, některé se i více osamostatnily.

Jana Havlátová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.6.2018

Zpět na výpis