„Pasuji tě na předškoláka!“

 

Jak už bývá naší tradicí, i letos jsme se chtěli se vší parádou rozloučit s našimi předškoláčky. Pořád jsme váhali, kde se tato akce uskuteční a nakonec, po vášnivé diskusi, zvítězila zahrada naší mateřské školy. Vždyť zrovna tady děti prožily ty nejkrásnější chvíle dětských her a skotačení a přišlo nám to jako krásné a symbolické ukončení.

 

Bývá už opravdu tradicí, že v tento den, kdy máme naplánovanou akci venku a tudíž nám hodně záleží na počasí, pravidelně prší, jsou bouřky, je zima… A ne jinak tomu bylo i dnes. Ráno lítaly hromy, blesky, byl silný déšť, ještě odpoledne se mračilo a občas zapršelo.
A odpoledne – slunečno, teploučko, prostě ideální počasí!

 

Rodiče si dali na tomto dni záležet a nastrojili své ratolesti do svátečního oblečení - vždyť to byl přece „sváteční den“! Končí jedna etapa jejich života… A začíná další.

 

Než začalo samotné pasování předškoláků, zatančily na úvod malé mažoretky pod vedením Nely Vavřičkové tanec „Šmoulí večerníček“. Poté jsme se mohli podívat na taneček „Pipi dlouhá punčocha“, kterou si pro nás připravila Gabriela Kristen a děvčátka z taneční skupiny Kmit. Musíme se pochlubit, že všechny účinkující chodí k nám do školky a sklidily velký potlesk!

 

A konečně mohlo začít slavnostní rozloučení s našimi předškoláčky. Paní učitelky rozdaly dětem krásné šerpy školáka, upomínkové předměty, do toho hrála dojemná hudba a nejedno oko nezůstalo suché.

 

Na závěr byla připravena Show s klauny, kde si děti mohly pořádně zaskotačit. Děkujeme všem rodičům a dětem za hojnou účast a věříme, že si tento den všichni dostatečně užili!

 

Petra Křižáková

MŠ K. Dvořáčka


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.6.2018

Zpět na výpis