POZVÁNKA NA DEN MĚSTA ORLOVÉ * JIŽ TUTO SOBOTU!

Vážení a milí Orlované,

městské oslavy jsou každoročně očekávanou příležitostí k dobré zábavě a nepochybujeme o tom, že tomu tak bude i letos. Pro letošní rok jsme Vám ve spolupráci s Domem kultury města Orlové připravili pestrý program a věříme, že si každý z Vás vybere.

Program začíná v sobotu 26. května v areálu letního kina již v 11 hodin. Odstartuje ho kapela Black band.  Snad každý, kdo má více než pětatřicet, nostalgicky vzpomíná na éru tanečních zábav, plesů, stužkové slavnosti…, kde nesměla chybět "živá hudba".  Doba se mezitím změnila, přišly diskotéky a s nimi reprodukovaná hudba. BLACK BAND hraje živě všechno a velmi zdařile.  

Ve 14 hodin 30 minut se představí skupina Slza, která o sobě dala poprvé vědět v říjnu roku 2014, kdy veřejnosti představila debutový singl Lhůta záruční, který se záhy stal hitem. V roce 2015 Petr Lexa a Lukáš Bundil přispěli do českého éteru dalšími dvěma hity a klipy Celibát a Katarze. Následovala ocenění Český Slavík v kategorii Objev roku a Hvězda internetu.

Úderem 16. hodiny se na pódiu letního kina objeví slovenská rocková skupina DESmod. Původně  vznikla roku 1996 jako metalová formace v Nitře. Název skupiny odrážel oblíbená témata metalového žánru, je inspirovaný latinským jménem Upíra obecného Desmodus rotundus. Základní sestava skupiny se úplně rozpadla. Postupnými personálními změnami se vystřídalo obsazení jednotlivých nástrojů a zároveň se změnil i jejich hudební styl od heavy metalu přes crossover, punk až k melodickému rocku.

V 17 hodin 30 minut vystoupí Pavel Callta. Úplně první text na "Song Pro Tebe" složil v šestnácti letech a od patnácti začal zpívat se swingovým Big bandem "Low attendanceband" v České Lípě. V listopadu 2012 vydal svůj debutový vánoční singl „Ve Hvězdách“, nyní má přes několik milionů zhlédnutí na Youtube, přes 9 milionů zhlédnutí má jeho letní singl "Naštěstí".

Na zpěvačku Terezu Kerndlovou se můžete těšit v 19 hodin.  Tereza byla nominována na Eurosong, aby reprezentovala Českou republiku v soutěži Eurovision Song Contest, kde zvítězila. Vydala několik sólových alb, získala řadu cen v hudebních soutěžích. Vloni vydala novou desku s prvním singlem "Přibliž Mě Blíž" a věřme, že nám představí i svou novou skladbu "Presumpce Neviny".

Vyvrcholením programu bude vystoupení Petera Nagy a Indiga. Peter Nagy je více než dvě desetiletí jednou z nejvýraznějších postav československé populární hudby s obdivuhodnou statistikou. Sedmnáct alb s počtem prodaných kusů, o kterých se dnešním hvězdám ani nesní, několik desítek opravdových hitů, několik desítek nehitových písní s hlubokou výpovědí, písně pro děti, které se nesnížily k infantilnosti běžné produkce a stále nové a nové generace posluchačů.

Nezapomněli jsme ani na děti. Právě pro naši nejmladší generaci je připraven doprovodný program “SOUTĚŽNÍ CESTA WESTERN”.

Milí Orlované, věříme, že se Vám letošní program bude líbit a prožijete v areálu letního kina pěkné a pohodové odpoledne, a to i přesto, že se stavební práce nevyhnuly ani tomuto místu zábavy a odpočinku. Děkujeme za pochopení a přejeme příjemně prožitý den!

Ing. Tomáš Kuča, starosta města Orlové


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.5.2018

Zpět na výpis