I dříve narození chtějí žít aktivně. K tomu jim pomůže veřejná sbírka Plníme přání seniorům

Již pošesté má veřejnost příležitost zapojit se do projektu Plníme přání seniorům a přispět tak na realizaci některého z 35 přání domovů důchodců, seniorských spolků či hospiců z celé České republiky. Stačí na webu www.plnime-prani-seniorum.cz vybrat konkrétní projekt a přispět libovolnou částkou. Tu pak organizátor sbírky Sodexo Benefity zdvojnásobí. Přispět je možné do konce června.

Cílem projektu je ukázat, že i dříve narození mají nejrůznější koníčky a sny, na které ale mnohdy nedosáhnou finančně. Proto jim nabízíme pomocnou ruku a ve spolupráci s dárci jim můžeme pomoci obohatit život o zajímavé kulturní, společenské nebo sportovní zážitky,“ popisuje smysl projektu Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity.

Do sbírky postoupilo také sedm projektů z Moravskoslezského kraje. Například senioři z Bruntálu by rádi vyrazili na retro tábor v Račím údolí. Také aktivní důchodci ze Senior Programu na Karviné mají velkou dávku odhodlání a výlety, které nestihli v mládí nebo dospělosti, by rádi uskutečnili dnes. Aktuálně plánují navštívit horu Radhošť a Valašské muzeum v přírodě. Organizace ProSenior Nový Jičín chce zorganizovat příměstský tábor, během kterého by na pár dní vzala na statek několik klientů. Zaměstnanci Domu seniorů POHODA by si pro své klienty přáli Interaktivní dotykový stůl pro zábavu a terapii. Pěvecký sbor z Domova Slunovrat v Ostravě touží po klávesách. Klienti ostravského Domova Korýtko by chtěli navíc sami pomáhat předčasně narozeným miminkům. Aby pro ně mohli háčkovat speciální chobotničky, díky kterým se miminka cítí v inkubátoru bezpečněji, potřebují pořídit speciální vlnu. V Domově Vesna v Orlové by rádi zavedli koncept bazální stimulace a na to potřebují zakoupit speciální pomůcky.


Datum zveřejnění/aktualizace: 8.5.2018

Zpět na výpis