Orlová podpoří orla

Město Orlová začátkem dubna spustilo kampaň na třídění odpadu, přičemž výtěžek z třídění poputuje na orla ze ZOO Ostrava.

S myšlenkou přišla pracovnice odboru správy majetku a hospodářské správy orlovské radnice Ing. Denisa Nitschová. Orlová dosud nikdy se Zoologickou zahradou Ostrava nespolupracovala, letos by to měla být její premiéra. A proč zrovna orel? Zcela jednoduše - radnici k tomu vedl fakt, že Orlová si v letošním roce připomene 795 let od první písemné zmínky. A právě tato zmínka je v legendě spojována s orlem, který je i symbolem Orlové.

„Lidé budou třídit odpad do kontejnerů na plast tak, jak jsou zvyklí, ať už u rodinných domů nebo v sídlištní zástavbě. Cílem je zintenzívnit třídění plastu. Na konci každého měsíce se vytříděný plast zváží. A následně koncem července, kdy tato akce skončí, se výsledná suma přepočítá na peníze. Předpoklad výtěžnosti plastu dle skutečnosti minulých let je odhadován na cca 50 tun, což ve finančním vyjádření představuje částku kolem 50 tisíc Kč, a ty věnujeme zoologické zahradě na orla,“ vysvětluje Nitschová a dodává: „Celou akci vnímáme jako spojení příjemného s užitečným, tedy pro toho člověka, kterému není lhostejné životní prostředí.“

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.4.2018

Zpět na výpis