Mateřská škola K. Dvořáčka na lyžích

    Minulý týden jsme se s plným autobusem našich dětí vydali na Bílou, kde na nás čekali instruktoři Sun Outdoor, aby děti naučili lyžovat. Tentokrát nemusíme dojíždět, protože máme zajištěno ubytování přímo v Hotelu Bauer u naší sjezdovky.

    První den jsme se všichni seznámili a po lyžařském výcviku jsme si s dětmi vyšli na procházku prozkoumat okolí. V nedalekém lese jsme narazili na naučnou stezku, která nás dovedla až k oboře se zvířátky. V úterý se naši lyžaři vydali na svah a učili se jezdit na vleku, odpoledne si děti vzaly lopaty a závodily na svahu v lopatování. Třetí den proběhlo nové rozřazování dětí do skupin podle lyžařských dovedností a po odpoledním klidu se pro velký úspěch opakovaly závody na lopatách. Ve čtvrtek už děti na svahu zářily, vypadaly jako opravdoví lyžaři.

    Po spinkání jsme si zabalili ručníky a plavky do batůžku a vydali jsme se na bazén. Děti si užívaly, jak v bazénu, tak i ve vířivce a večer se všichni sešli v herně na diskotéce. Přesto, že jsme za sebou měli tak náročný den, jsme si všichni diskotéku moc užili, a kdyby nás nečekaly druhý den závěrečné závody, řádili bychom až do rána.

   V pátek se na sjezdovce sešli všichni závodníci a nechyběla ani podpora ze strany rodičů, kteří přijeli své lyžaře podpořit. Na stupních vítězů stanuly všechny děti, dostaly medaile, diplomy a všichni jsme s úsměvem na tváři a veselými vzpomínkami odjížděli domů.

Bc. Martina Šebestová, učitelka MŠ


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.3.2018

Zpět na výpis