Cenné informace o péči o dítě, výživě a hospodaření s financemi

V průběhu března proběhla v rámci aktivit Komunitního plánování města Orlová série přednášek v Komunitním centru Maják, které byly realizovány za spolupráce Křesťanského sdružení mladých lidí YMCA Orlová, odboru sociálního a zdravotního Městského úřadu Orlová, oddělení sociálně právní ochrany dětí a terénních sociálních služeb KC Maják.

Přednášky byly zaměřeny na posílení sociální zdatnosti a rodičovských kompetencí rodičů, se kterými spolupracuje především oddělení sociálně právní ochrany dětí a KC Maják. Jednotlivá témata přednášek byla zaměřena na péči o dítě, zdravou výživu a hospodaření s financemi. Účastníci přednášek se dozvěděli cenné informace o správném stravování, jak pečovat o zdravý vývoj dětí, jak si sestavit rodinný rozpočet, vyhnout se dluhům a neuzavírat nevýhodné půjčky. V rámci jednotlivých přednášek se účastníci mohli seznámit i s praktickými ukázkami týkající se tématu, např. šátkování dětí, příprava jídel vhodných pro děti, praktická ukázka sestavení měsíčního rozpočtu apod.

Jelikož byly přednášky cíleny především na matky s dětmi, byl po dobu trvání přednášek zajištěn pro děti doprovodný program. Na sérii přednášek navazuje vznik klubu pro maminky a děti Klubíčko, jehož činnost bude zaměřena především na posílení dovedností předškolních dětí. Tímto zveme na pravidelná setkávání klubu v pátky v odpoledních hodinách v Komunitním centru Maják.

-KCM-


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.3.2018

Zpět na výpis