ORLOVŠTÍ POLICISTÉ ROKU 2017

Do Kulturního domu v Horní Suché se sjeli policisté, starostové a novináři. Došlo zde k ocenění těch nejlepších, kteří nám pomáhají a chrání nás… Mezi oceněnými policisty Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje, územního odboru Karviná nechyběli ani dva orlovští muži zákona. Jedním z nich byl npor. Miroslav Hrbáček a druhým por. Kamil Breksa.

Prvně jmenovaný nadporučík Miroslav HRBÁČEK propadl uniformě už coby student střední vojenské školy. Do policejních řad vstoupil v roce 1990. Nejdříve to bylo v obvodním oddělení Havířov 1, o dva roky později se přesunul na nově vzniklé oddělení Havířov 3, kde vytrval neuvěřitelných pětadvacet let. Od roku 2018 je na pozici zástupce velitele pro výkon na Obvodním oddělení Orlová.

Typický, běžný den mu začíná nakouknutím do diáře, naplánováním směny, kontrolou spisů, zjištěním jaká byla noční, do toho zvoní telefon a šéf vedle v kanceláři… Kolegové o něm tvrdí, že je to rovný, správný chlap. Z jeho soukromí můžeme prozradit, že společně s manželkou rád cestuje a poznává stále nové země. V posledních měsících se manželé vydali na okružní jízdu zámořskou lodí. Ve chvilkách volna Mirek relaxuje, a to jak aktivně při túrách po horách, tak i odpočinkově v sauně, wellnessu nebo u sklenky vína. Jak nám prozradil, hlavu si ovšem nejvíce vyčistí u skládání puzzle.

V Orlové neslouží jen policisté pořádkové služby, v budově obvodního oddělení má své místo i kriminálka. Najdete tady 2. oddělení obecné kriminality Orlová. Za oddělení obecné kriminality vedení nominovalo na Policistu roku 2017 poručíka Kamila BREKSU, který od ledna 2000 působil na oddělení hlídkové služby, o devět let později byl zařazen na Obvodní oddělení Horní Suchá, a od srpna 2015 pracuje na 2. oddělení obecné kriminality Orlová.

Jak Kamil uvedl, jeho hlavním prvenstvím v životě je rodina. Kamil si najde čas i na sportovní aktivity. Mimo to, s manželkou a synem rádi podnikají výlety do přírody a houbaří. Oblíbeným způsobem odpočinku je i dobrá kniha, poslech hudby nebo oblíbené filmy. A když má volno, vezme rodinu a společně si užívají cestování.

Ocenění policistům předali společně s představiteli Policie ČR i starostové města. „Jsem moc rád, že policie oceňuje své pracovníky, protože si to opravdu zaslouží. Jsou aktivní, vstřícní a co především, jsou za nimi výsledky. Bezpečnost v našem městě vnímám jako prioritu,“ zdůraznil starosta města Ing. Tomáš Kuča a dodal, že oběma mužům zákona k ocenění blahopřeje a věří, že v dobré práci budou pokračovat i nadále.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.3.2018

Zpět na výpis