Lajkni projekt 2018

Stejně jako v loňském roce i letos jsme se rozhodli spustit soutěž s názvem Lajkni projekt a dát dobrým projektům druhou šanci a získat podporu.

Soutěž  Nadace OKD spustila ve středu 21. 3. 2018 a ukončí jí v úterý 27. 3. 2018. Pro dva vítěze je přichystána podpora v celkové výši 50 000 Kč.

„Jde v podstatě o druhé kolo výběru projektů, ve kterém místo členů správní rady rozhodují o podpoře přímo lidé. Přáli bychom si, aby lidé žijící v našem kraji získali pocit sounáležitosti a zodpovědnosti s prostředím, kde žijí a pomohli svým hlasem dát šanci dobrým věcem.“ Řekla Karolína Preisingerová, ředitelka Nadace OKD.

Princip soutěže spočívá v klasickém „lajkování“ fotografií na facebooku. Fotka, která získá nejvíce modrých palců nahoru v dané kategorii, bude podpořena nadačním příspěvkem. Projekt, který bude zařazen do kategorie Srdcovka a nasbírá nejvíce like „to se mi líbí“ získá 10 000 Kč a projektu s nejvyšším počtem hlasů v kategorii Pro region poskytne nadace finanční příspěvek ve výši 40 000 Kč.

„Projekty, které neprošly výběrem správní rady, jsou mnohdy obsahově velice zajímavé. Proto jsme se rozhodli opět spustit Lajkni projekt, ve kterém loni hlasovalo přes 2100 lidí. Projekty, které se dostanou do druhého kola, jsou pečlivě přehodnoceny a pokud splňují všechna potřebná kritéria, dostanou možnost se druhého kola zúčastnit.“ Uvedla Kateřina Tůmová Blablová, administrátorka Nadace OKD.

V tomto týdnu byly osloveny organizace, které byly vybrány ze zamítnutých žádostí a obsahově i formálně je daný projekt v pořádku. Současně jejich seznam nadace zveřejnila společně s pravidly celé soutěže jak na facebookovém profilu, tak na webových stránkách.

V roce 2017 zvítězily tyto organizace:

  • v kategorii Srdcovka - Český kynologický svaz ZKO Havířov - Horní Suchá – 021 s projektem "Pomůcky pro výcvik - ZKO Horní Suchá", který získal 162 lajků.
  • v kategorii Pro region - 1. SFK Havířov, z.s. s projektem "Florbalový kemp pro děti a mládež" a získal neuvěřitelných 1000 lajků.

Celkově se soutěže v loňském roce účastnilo 8 organizací se svými projekty, šest soutěžících bylo v kategorii Pro region a v kategorii Srdcovka soutěžily pouze dvě organizace. Při předávání šeků vítězům celé soutěže převládala velká radost a úsměvy na tvářích. Všichni členové obou organizací byli za výhru velmi rádi. Byla to však především jejich zásluha.

Doufáme v hojnou účast facebookových fanoušků a příznivců a také v dobro lidí, kteří svým hlasem mají možnost rozhodnout o tom, kdo získá finanční příspěvek.

 

Album naleznete zde: https://goo.gl/gwTMby

 
Informace na webových stránkách naleznete zde: https://goo.gl/jY6ca3
 
Mnohokrát děkujeme za podporu, kterou tímto vyjadřujete soutěžícím.
 

 

Tým Nadace OKD



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [66.5KB]
Dokument ke stažení PDF [374.3KB]
Dokument ke stažení PDF [1.6MB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 21.3.2018

Zpět na výpis