Malá VANESSKA se narodila 2. ledna ve fakultce

V minulém čísle Orlovských novin jsme našim čtenářům představili malou Magdičku, první orlovské miminko, které se narodilo 3. ledna 2018 v karvinské porodnici. Prvním orlovským miminkem narozeným ve Fakultní nemocnici v Ostravě se stala Vanesska Wyrobová. Přišla na svět dokonce o den dříve, a to už 2. ledna 2018 ve 12 hodin 59 minut.

Vanessa se narodila sympatické Denise, sociální pracovnici v Ústavu pro postižené děti v Muglinově a tatínkovi Ctiborovi, který je malířem-natěračem. Rodiče mají z děvčátka obrovskou radost, stejně tak jako její sestřička, sedmiletá Natálka. Miminko si na svět pospíšilo, narodilo se oproti plánovanému termínu o týden dříve.

„Vanesska moc nespí, hlavně v noci se budí každou hodinu a pláče,“ podotýká maminka a dodává: „Dokáže se přihlásit, když jí něco vadí nebo něco chce.“

Děvčátko je to krásné a má milující rodinu. „Moc jsme se na ni těšili,“ usmívá se tatínek. „A co bychom Vanessce přáli? Tak určitě, aby se měla v životě lépe, než se máme my, aby všem dělala radost a byla úspěšná ve škole i v životě,“ konstatuje maminka.

„Narození dítěte vnímám jako malý zázrak. Je úžasné, jak takové malé stvoření přijde na svět, jak se vyvíjí, roste, naučí se chodit, mluvit a nakonec je z něj dospělý člověk se svými názory a životními postoji. Malé Vanessce přeji šťastné a pohodové dětství a do budoucna jen to nejlepší. Nepochybuji o tom, že v životě bude rodičům a všem blízkým dělat jenom a jenom radost,“ pronesl starosta města Ing. Tomáš Kuča nad Vanesskou v náručí. Poté předal děťátku zlatý řetízek, který mu bude navždy připomínat, že je prvním občánkem Orlové, narozeným v roce 2018. Maminka dostala kytici krásných květů a spoustu praktických drobností, které se při narození děťátka vždy hodí…


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.3.2018

Zpět na výpis