Ajťáci navštívili Indonésii a Ukrajinu aneb projekt Edison na SOŠ Net Office

      Ti, kteří projekt Edison pořádaný mezinárodní agenturou AIESEC již znají, vědí, že přináší do základních a středních škol setkání s cizími zeměmi, jejích kulturami, zvyky a tradicemi. Nejinak tomu bylo i na SOŠ Net Office Orlová v týdnu od 12. do 16. února, kdy k nám přijeli 3 zahraniční studenti z Indonésie a Ukrajiny. Všichni studují na univerzitách ve svých zemích a mluví skvěle anglicky.

      Kym a Luthfi nám zajímavě vyprávěli o Indonésii, lidnaté zemi se 17 tisíci ostrovy, kde i menší město má 7 milionů obyvatel a jídlo je to nejpálivější na světě. Říkali, že v Čechách je až moc velký klid, tuhá zima a jídlo je příliš jemné. V hostitelských rodinách byli nadmíru spokojeni a měli možnost poznat tradiční české zvyky. Dasha, která přijela z Ukrajiny, vyprávěla hlavně o pohnuté historii její vlasti a o současné politické a ekonomické situaci. Její zkušenosti, názory i odhodlání byly na její věk obdivuhodné a s našimi studenty si dobře rozuměla.

     Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli akci pořádat, je bezesporu příležitost ke zdokonalení znalosti anglického jazyka našich studentů. Celý týden velmi intenzivně procvičovali anglický poslech a konverzaci. Studenti s našimi hosty diskutovali pouze anglicky. Ke konci týdne všichni společně tančili a zpívali anglické songy. Poslední den celá škola spolu s Kym, Luthfim a Dashou shlédla filmové představení v ostravském kině, samozřejmě v původním znění v anglickém jazyce. Studenti i vyučující hodnotí projekt jako velice zdařilý a při příští příležitosti ho určitě zopakujeme.

Joanna Pazdziorová, SOŠ Net Office


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.2.2018

Zpět na výpis