ZŠ Mládí se vyšplhalo k medailím

Jako každý rok, tak i letos, se žáci ZŠ Mládí zúčastnili městského kola soutěže ve šplhu na tyči. Ve čtvrtek 15. února šlo celkem 18 žáků naší školy, kteří uspěli ve školním kole, do tělocvičny ZŠ Ke Studánce poměřit své síly s ostatními žáky města Orlová a okolí.

Soutěžilo se v 9. kategoriích, hoši a dívky zvlášť. Celkem jsme vybojovali 12 medailí z možných 18 (první stupeň vybojoval 5 medailí z 10 a druhý stupeň dokonce 7 medailí z možných 8, také jsme měli 4 bramborové). Dále se hodnotilo celkové pořadí všech žáků jako družstvo.       

První družstvo tvořili mladší žáci prvního stupně a druhé družstvo tvořili starší žáci 2. stupně. V konkurenci 8 škol naše družstvo mladších žáků získalo 3. místo a družstvo starších žáků zvítězilo. Celkově za všechny školy z Orlové a okolí jsme skončili na 1. místě.

A kdo naši školu reprezentoval? 

 První stupeň získal celkem 5 medailí a 3 bramborové:

1. třída: 1.místo  Michal Kupka, 4.Viktorie Štáblová, 2. třída: 1. René Weiss, 4.Nikola Olšarová, 3. třída: 1. Marek Motyka, 1.Alžběta Kriščáková, 4. třída: 3. Tomáš Pek, 3. Linda Kolářová, 5. třída: 3. Filip Olšar, 4.Kateřina Walachová .

 Druhý stupeň vyšplhal celkem 7 medailí a 1 bramborovou:

6. třída: 2.místo Patrik Čief, 4.Veronika Suchánková, 7. třída: 1. Daniel Mayer, 1. Kristýna Weissová, 8. třída: 2. Jakub Helebrand, 2. Veronika Králová, 9. třída: 1. Marek Valový, 2. Kristýna Ticháčková.

 Všichni účastníci si zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci školy, a také jim děkuji za slušné chování a vystupování na závodech.

 

Mgr. Petra Šostoková

učitelka tělesné výchovy ZŠ Mládí

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.2.2018

Zpět na výpis