První letošní Orlovanka se narodila 3. ledna

Prvním letošním orlovským miminkem se stala Magdička LANGOVÁ, která se narodila ve středu 3. ledna v 8:50 hodin v karvinské porodnici teprve osmnáctileté mamince Haně Langové. Miminko vážilo 3410 gramů a měřilo 51 centimetrů.

V minulých dnech přivítal obě děvčata starosta města Ing. Tomáš Kuča. „Je mi ctí přivítat každoročně první orlovské dítě a letos je to krásná holčička. Moc bych jí i její mamince přál v životě jen to nejlepší, hodně štěstí, zdraví, lásky, pohody a úspěchů. Věřím, že budou šťastné a spokojené,“ uvedl starosta a obdaroval děvčátko zlatým přívěškem, který mu bude navždy připomínat netradiční prvenství. Mamince starosta určitě udělal radost taškou potřebných nezbytností pro miminko, jako jsou pleny a nejrůznější krémy a olejíčky.

Maminka Hanka se na miminko moc těšila. „Magda byla narozená v termínu a bez komplikací. U porodu jsem byla sama a měla jsem radost, že všichni na nás byli moc hodní.  Nenechala jsem si dopředu říct pohlaví miminka, ale od začátku jsem věřila, že budu mít holčičku. A mám ji! Doma jsem taky měla vše pro holčičku připravené. Jsme spolu jen my dvě a zvládáme to krásně. Magdička pořád spí, je to takové to hodné a zlaté miminko,“ usmívá se Hanka a podotýká: „Už v porodnici, kde jsme byly na pokoji tři maminky, tak když ostatní miminka plakala, Magda v klidu spala. Je to absolutní pohodářka.“

A jak holčička přišla ke svému jménu? „Jméno Magda vybral můj dědeček a Magdin pradědeček. Je to jeho vysněná pravnučka,“ přiznala maminka, která by svému děťátku přála do života jen to nejlepší. Držíme palce!


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.2.2018

Zpět na výpis