Dostane se Orlová do knihy rekordů?

Zveme veřejnost na tradiční vánoční výstavu se soutěží „O nejhezčí ozdobu na vánoční strom“ a na vánoční trh, a to v týdnu od pondělí 11. do pátku 15. prosince, vždy od 9 do 18 hodin, do Domu kultury města Orlové.    

Pracovníci DKMO si tentokrát pro Orlovany připravili překvapení. „Letos jsme v rámci vánoční výstavy zorganizovali soutěž, se kterou bychom rádi usilovali o zápis do České knihy rekordů. Už v září tohoto roku byla vyhlášena soutěž, jejímž úkolem bylo nasbírat co nejvíce vlastnoručně vyrobených ozdob na vánoční strom, maximálně do velikosti 15x15x15 cm. Ozdoby budou zavěšeny na vánočních stromech v malé galerii DKMO,“ vysvětluje ředitelka Bára Herdová a dodává: „Můžeme prozradit, že už je přihlášeno přes 1000 ozdob!“

Jak jsme se dozvěděli, ve středu 13. prosince dorazí kolem 11. hodiny sčítací komisař z Muzea rekordů a kuriozit z Pelhřimova, všechny ozdoby sečte a vytvoří zápis do Knihy rekordů. „Orlováci, přijďte nás podpořit a zjistit, zda se rekord povedl,“ vyzývá veřejnost ředitelka Domu kultury města Orlové.

Kromě této soutěže bude v prostorách DKMO k vidění spousta zajímavých vánočních výrobků, dekorací a případných dárků.

Chybět nebude ani doprovodný program nejen pro malé. Tvořivé dílničky, fotokoutek, ve kterém se můžete vyfotit a nechat si vyrobit zajímavou záložku do knížky s vánoční tématikou pro své blízké na památku. Do vestibulu domu kultury bude také z letního kina přesunut obří adventní věnec a velký dřevěný Betlém.

Ve středu 13. prosince se v 18 hodin opět celá Orlová zapojí do akce „Česko zpívá koledy“. Tentokrát tato akce proběhne před vchodem do městské knihovny, a jako již tradičně nebude chybět výborná hrachovka a svařáček!


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.12.2017

Zpět na výpis