SPOLEČNĚ PROTI ŠIKANĚ

V týdnu od 16. do 20. října se na Základní škole Slezská v Orlové-Porubě konala rozsáhlá preventivní akce. Metodička prevence Mgr. Dana Macurová společně s  učitelkou Mgr. Dagmar Slovákovou vymyslely pro děti preventivní program položený na základech zážitkové pedagogiky, který byl náplní a způsobem provedení určen pro děti prvního stupně.

 Celý program se kvůli nárokům na prostor realizoval v tělocvičně. Několik stanovišť, která byla obsahově sjednocena tématem šikana, byla obohacena hrami zaměřenými na stmelování kolektivu. Do rolí školitelů se na jednotlivých stanovištích vžili žáci 8. a 9. ročníku.

 Aby nebyli žáci druhého stupně o nic ochuzeni, vyslechnou si v týdnu před podzimními prázdninami přednášku na téma šikany od odborníků z Pedagogicko-psychologické poradny v Orlové s promítáním filmu Mezi stěnami a besedu o šikaně s pracovníkem OSPODu.

 Pevně věříme, že si všechny děti program užily a odnesly si cenné informace – především tu, že celý tým pedagogů ZŠ Slezská má k šikaně nulovou toleranci.

 Mgr. Dagmar Slováková


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.11.2017

Zpět na výpis